Zweden en Noorwegen

North Sea Cycle Route
De Noordzee heeft ons Nederlanders altijd geboeid. Nu kunnen we eromheen fietsen: een rondje van ruim 6.000 kilometer. De zee is vlak, maar aan de kusten doemen hindernissen op die de fietser soms alleen met veel moeite kan overwinnen. Deze Europese fietsroute, de North Sea Cycle Route, loopt door acht verschillende landen: Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland, Engeland en België, en is in elk land apart bewegwijzerd. Ook is er geen fietsgids voor de gehele route, maar zijn voor elk land afzonderlijk fietsgidsen of fietskaarten beschikbaar, allemaal op voorraad in de webwinkel. Om inzicht te verkrijgen in de beschikbare informatie over de North Sea Cycle Route heeft Europafietsers een brochure uitgebracht die gratis is te downloaden.

Meer keuzes voor kaartmateriaal Zweden
Voor Zweden zijn er meer mogelijkheden. De beste, maar ook duurste is om kaarten 12 en 17 aan te schaffen. U mist dan 2 kleine stukjes maar die kunt u printen van de site van De Europafietsers. U heeft dan voldoende voor het Zweedse gedeelte. U zou ook het gidsje van  Conrad Stein kunnen nemen, maar de schaal van de kaarten hier is natuurlijk veel, veel grofer.

Opmerking van klanten:
Afgelopen jaar heb ik, samen met mijn vrouw, het oostelijk deel van de NSCR gefietst. Voor Duitsland en Denemarken zijn de Bikeline gidsen prima.
De routebordjes in Zweden zijn van zeer slechte kwaliteit.
Vaak verschoten of niet meer aanwezig. Ik voeg enkele foto's bij.Het hebben van goed kaartmateriaal kan veel verkeerd fietsen voorkomen.

Maar er is een nadeel, de kaarten zijn behoorlijk aan de prijs. Gelukkig is de kwaliteit van het kaartmateriaal prima.Ik zou ook kaart nummer 20 Dalsland/Norra Bohuslän adviseren. In het noordelijke deel komen weinig borden voor en je komt bijna geen mensen tegen aan wie je de weg kunt vragen.

Het routedeel van Varberg naar Göteborg (kaart 12) is goed bewijzerd en zonder kaart te volgen.

Tijdens onze tocht waren wij blij dat wij de Outdoor en de Cykelkarten bij ons hadden. In Zweden de hoofdprijs voor de kaarten betaald maar wel goed gebruikt!

 

 

6 producten

per pagina

6 producten

per pagina