Fietsvakantiewinkel Route-App

 

Klik hier om het filmpje beter te bekijken. 

Fietsvakantiewinkel-Route-App voor lange-afstand-fietsroutes
De Alles-in-1-App

Tegenwoordig heeft de Fietsvakantiewinkel ook een eigen Route-App waarmee u lange-afstand-fietsroutes kunt gaan afleggen Het is een Alles-in-1-App. Een soort digitale fietsgids waarmee u goed de route via uw smartphone kunt gaan fietsen. Naast de route biedt de App ook honderden voorzieningen om u van alle gemakken en hulp te voorzien. 
Het grote voordeel van de App is het gemak: hij is zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk. Er zijn geen technische vaardigheden voor nodig. In 15 seconden downloaden en klaar. 

FAQ
De meest gangbare en meest gestelde vragen hebben we natuurlijk voor u op een rij gezet. Deze vindt u onder onze FAQ.

LAATSTE NIEUWS OVER DE APP: Er komen praktische selectiefilters. Verwachting is eind april 2023. Hou deze pagina in de gaten.
Door de enorme hoeveelheid routes welke inmiddels in onze APP staan is het wat lastiger geworden om een specifieke route te zoeken.
We gaan dit makkelijker maken. In april krijgt u de beschikking over selectiefilters. Dat worden er 3: op land, of afstand en op de beheerder/maker van de route. 
Een combinatie maken is natuurlijk mogelijk. Hieronder vast een voorproefje.LAATSTE NIEUWE FIETSROUTES IN DE APP: 

'Mooi naar Kopenhagen' - 850 km
Goed nieuws voor als u er nog niet uit was waar uw fietsvakantie u zou brengen dit jaar. Dat wordt dan namelijk Kopenhagen. Hieronder kunt u vast zien hoe de route loopt We hebben gekozen om zo snel mogelijk Denemarken in te gaan en via de eilanden te fietsen. Dat maakt de route veel afwisselender dan bijvoorbeeld via Rostock te fietsen. De route is ongeveer 850 km, is rustig, afwisselend, makkelijk én mooi. En wat een eindbestemming!


Rondje Zuid-Limburg
Een fietstocht in Limburg voor sportieve genieters. Wat de 11-steden fietstocht is in Friesland, wat het Rondje IJsselmeer is in Midden-Nederland, dat is dit Rondje Zuid-Limburg in het zuidelijkste puntje van Nederland. Een onvergetelijke fietservaring!VERWACHTE NIEUWE ROUTES IN ONZE ROUTE APP: 2023
• Weserradweg (reeds beschikbaar)
• Dwars door de Balkan (half april Europafietsers) 
• Blauwe Loper naar de Middellandse Zee (juni Europafietsers)

Klik op de afbeelding hieronder voor alle routes in de APPAlle routes in de App: Rondtochten
Alle routes in de App: Nederland
Alle routes in de App: België

Alle routes in de App: Duitsland
Alle routes in de App: Frankrijk
Alle routes in de App: Overige landen


Of via de link:

Downloaden voor Apple: Klik HIER
Downloaden voor Android: Klik HIER

Downloaden in uw Store
De app zelf is gratis te downloaden via de Play Store (Android) of in de App Store (iPhone). Zoek hiervoor op "Fietsvakantiewinkel" de afzonderlijke routes kosten of 3,49 (minder dan 500km lang) of 4,99 (meer dan 500 km) per stuk, de prijs van één koffiestop ongeveer. De app is geschikt voor Android en iPhone. Om u te laten zien hoe handig en prettig de app werkt, met alles wat erbij hoort, hebben we een voorbeeldroute gemaakt in Nederland (Nederrijn-Heuvelrugroute). Deze is gratis te downloaden. Zo kunt u de app zelf vast bekijken of uitproberen en zien hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk hij is. De App is 2 kanten op te gebruiken. Het navigatiescherm past zich vanzelf aan.

Het lukt zeker om met alleen de App de route te fietsen, maar we adviseren om toch ook de fietsgidsen mee te nemen. U vindt er niet meer voorzieningen in, maar wel meer beschrijvingen over de route, de voorbereiding etc. Belangrijkste is natuurlijk dat mocht u bijvoorbeeld een mankement met uw smartphone krijgen (storing, geen stroom, kwijtraken) u echt helemaal niets meer kunt met betrekking tot de route.

De opzet van de App
De app is zo gemaakt dat u er de betreffende route uitstekend mee kunt gaan afleggen. Met deze App wordt uw smartphone automatich een GPS-toestel, dat scheelt u ook weer een paar honderden euro's en een hoop ingewikkeld uitzoekwerk.
Alles is beschikbaar; de heldere kaarten (ook offline bruikbaar) met daarop de route, de voorzieningen zoals overnachtingsmogelijkheden en fietsenmakers. Maar ook zijn de doorgegeven wijzigingen erin verwerkt, zodat u altijd de laatste info heeft. Hiernaast kunt u zelf, met slechts een paar handelingen, voorzieningen toevoegen. Hét voordeel is dat u alles in één heeft en dus niet met allemaal afzonderlijke apps aan de gang hoeft te gaan. Hiernaast hebben we natuurlijk alles op de fietser afgestemd. Die is meer gebaat bij een supermarkt op het juiste moment dan bij een Michelinsterren restaurant. 
Hetgeen waar we het meeste trots op zijn is de gebruiksvriendelijkheid. Je hoeft echt niet heel handig te zijn om deze app te kunnen gebruiken. Hij is daadwerkelijk voor elke fietser goed bruikbaar en erg uitnodigend.

Alleen de toekomst is perfect
Met betrekking tot de voorzieningen staat er meer dan genoeg in om de route prettig te kunnen afleggen. We hebben geen enkele illusie dat we volledig zijn, dat is simpelweg niet te organiseren maar vooral ook niet nodig. U zult niet zitten te wachten op twee supermarkten in één straat. U zou het dus meer moeten zien als een soort uitgebreide basis, uw digitale fietsgids. Ook zal het heus eens voorkomen dat iets bij een verkeerde categorie staat, of dat de coördinaten niet kloppen. Wat u kunt doen is anderen helpen. Binnen één minuut heeft u het middels de App doorgegeven. Hiernaast is het zo dat alles steeds uitgebreider en beter gaat worden, maar daarvoor hebben we u dus nodig.

Voor fietsers en door fietsers
Bij de huidige fietsgidsen verschijnt er doorgaans één keer per 3 jaar een nieuwe, geüpdatete uitgave waarin wijzigingen met betrekking tot de route, overnachtingsadressen en dergelijke zijn opgenomen. Het mooie van de app is dat elke fietser gemakkelijk en meteen wijzigingen en toevoegingen door kan geven. Deze zijn snel voor de andere fietsers zichtbaar. Dus komt u een heel leuk terrasje tegen, een mooi plekje voor wildkamperen, een nog onbekende B&B of bijvoorbeeld een fietsenmaker? Geef het gelijk door. Ook wijzigingingen met betrekking tot de route kunnen eenvoudig worden doorgegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overstroming, waardoor de weg onbegaanbaar is. Wat is er leuker dan anderen te helpen en blij te maken met uw ontdekkingen. U als fietser weet de waarde hiervan.
We hebben het uitzonderlijk makkelijk gemaakt voor u om deze toe direct toe te voegen. Nog geen minuut werk. We weten uit ervaring dat de meeste fietsers die de route afleggen het fijn vinden om anderen te helpen en de route beter te maken. Betrokkenheid heet dat. Kleine moeite, voor een ander veel voordeel. Op deze manier zal de route echt per maand beter en completer worden. U hoeft niet meer te twijfelen of u een oude druk heeft; u fietst altijd met de nieuwste druk, met de meest up-to-date zijnde relevante fietsinfo. Voel u uiteraard nooit verplicht, maar waarschijnlijk vindt u het leuk om de fietsroute vooruit te helpen. Een andere mogelijkheid is bij elke willekeurige voorziening een review toe te voegen. U kunt zo laten weten hoe u de ontvangst bij dat ene hotel hebt ervaren, hoe duur - of goedkoop de camping was of dat u ontzettend goed geholpen bent bij de betreffende fietsenmaker.

Instructievideo's Route App

Handleiding App
Hieronder vindt u ook een uitgebreide handleiding van onze app. Waarschijnlijk niet nodig, maar mocht er iets niet duidelijk zijn, dan kunt u het hieronder zeer waarschijnlijk vinden.

Uitleg en gebruik App - Afbeelding 1 t/m 4


Routes en trajecten.
U kunt de App zelf dus gratis downloaden uit de Playstore (Android) of de Appstore (iPhone). Als u op "fietsvakantiewinkel" zoekt komt hij zeker omhoog. 
Waarschijnlijk krijgt u gelijk de beschikbare fietsroutes te zien (afbeelding 2): Groene Weg 1, Groene Weg 2, Elfsteden, Europaradweg R1 etc. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u altijd naar het Menu (afbeelding 1) gaan en hier kiezen voor "Beschikbare routes". Om een goed beeld te krijgen hoe eenvoudig de App is, adviseren we om de gratis Heuvelrug-fietsroute (65km) te downloaden. Dit zal ongeveer een minuutje duren.
Waar de langere routes natuurlijk uit meerdere trajecten bestaan (afbeelding 3), bestaat deze voorbeeldroute uit 1 traject. Trajecten zijn altijd afzonderlijk te downloaden. Dit downloaden is niet noodzakelijk, maar zo kunt u de trajecten ook offline gebruiken. Altijd via het download-symbool rechtsboven in. Het wijst zich vanzelf. Bij eenmaal gedownloade trajecten komt er een download-symbootje achter te staan.

De afzonderlijke trajecten kunt u oproepen door er op te klikken: afbeelding 4 komt dus tevoorschijn als u klikt op "1. Ardennes - 139 km" van afb. 3. Op dit scherm vindt u twee belangrijke knoppen, die u waarschijnlijk ook veel zult gaan gebruiken. Rechtsboven de icoontjes om bij de voorzieningen te komen en midden onder het plusje om voorzieningen dan wel routewijzingen zelf toe te kunnen voegen. Bent u met uw fiets op dit traject aanwezig, dan geeft een groen bolletje precies aan waar u zich bevindt op de kaart (niet zichtbaar op afbeelding).

Uitleg en gebruik App - Afbeelding 5 t/m 8

Categorieën en voorzieningen.
Heeft u op de icoontjes rechtsboven gedrukt dan verschijnt afbeelding 5. Hier vindt u alle beschikbare categorieën. U kunt hier selecteren welke categorieën zichtbaar moeten zijn op de kaart. Bent u bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd in overnachtingsmogelijkheden dan selecteert u "Camping" en "Logies". De campings en logies zullen vervolgens via bijbehorende icoontjes op de kaart verschijnen (afbeelding 6). U kunt voortdurend switchen van keuzes. Moet u een fietsenmaker hebben, dan selecteert u alleen de categorie "Fietsenmakers". Alle categorieën spreken waarschijnlijk voor zich met uitzondering van wellicht de categorie "Fietserstip". Het idee hierachter is dat wij én u hier dingen aan toe kunnen gaan voegen waar men met name als medefietser wat aan heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heerlijke picknickplek, een mooi uitzichtspunt, een idyllisch plekje om even in te plonzen, de bakker met de beste croissant of  een aardige boer bij wie u mocht kamperen. We zullen hier ook de knooppunten met andere lange-afstands-fietsroutes vermelden. 
Door op de overzichtskaart op een afzonderlijk icoontje te drukken krijgt u de afbeelding en naam van onderliggende voorziening in beeld (afbeelding 7). Drukt u vervolgens op deze afbeelding dan gaat u naar het scherm met alle info over deze voorziening (afbeelding 8). Hierbij behoort ook altijd het internetadres en het telefoonnumer. Zo kunt u binnen 1/10 seconde bellen naar bijvoorbeeld uw B&B.

Uitleg en gebruik App - Afbeelding 9 t/m 12

Voorziening/wijziging toevoegen. 
Zoals gezegd is dit het plusje dat u midden onder vindt (afbeelding 4 of 7). Als u hier op drukt, krjgt u de keuze om een routewijziging aan te geven óf een voorziening toe te voegen (afbeelding 9). We hebben dit echt heel makkelijk gehouden, zodat u het waarschijnlijk snel leuk gaat vinden om de route beter en completer te maken. (afbeelding 10). Als eerste kiest u de categorie, zie weer afbeelding 5 (bijvoorbeeld campings), als tweede de positie waar u bent (gewoon op het handje drukken, hierdoor worden de GPS-coördinaten gepakt), als derde tikt u de naam van de voorzienig (bijvoorbeeld 'Camping het Groene Veld') in en als vierde een korte bechrijving (bijvoorbeeld 'prima camping, aardige mensen'). Eventueel kunt u u ook nog een foto uploaden. Dit zegt vaak meer dan de beschrijving. Vermoedelijk alles binnen 1 minuut gedaan. 
U snapt dat als elk jaar 50 fietsers mee gaan denken en werken dit veel meer zoden aan de dijk zet dat iemand die één keer per drie jaar de route controleert. Het wordt door ons en toekomstige fietsers van de route dan ook zeer gewaardeerd als u zo af en toe wilt helpen. Vermoedelijk vindt u het zelfs leuk om te doen. Lang leve de verbondenheid en het verhogen van de kwaliteit van de route. U als fietser weet precies wat dit waard is.
Review toevoegen.
Dit is nog gemakkelijker. Bij elke voorziening kunt u op het plusje rechtsonder drukken (afbeelding 8). U komt dan bij het review-scherm (afbeelding 11). Hier kunt u het aantal sterren kiezen, een toelichting geven en eventueel een foto meesturen. Dus staat u bijvoorbeeld op een mooi trekkersveldje van een prettige camping, of heeft u nog nooit zo'n grote supermarkt gezien, laat het anderen even weten. Zo maakt u ook hun fietsvakantie weer aantrekkelijker. 
Het Navigeren.
Het laatste scherm (afbeelding 12) gaat u het vaakst gebruiken. Dat is het navigatiescherm waar u echt de route mee gaat volgen op de fiets. Kwestie van het pijltje blijven volgen. De kaart beweegt automatisch mee tijdens het fietsen en en is zeer gedetailleerd.