SQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking

SQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking

Vanaf € 99,95

Productomschrijving

Video Product

Video Product

Productomschrijving

SQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking

SQlab behoeft volgens ons geen nadere introductie. Het merk komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen.

Breedtematen / Afstand zitbotjes
SQ lab was in 2002 de eerste die met een meetsysteem op de markt kwam om de afstand tussen de zitbotjes te meten. Dit concept hebben ze verder uitgewerkt. Het is nauwelijks nog voor te stellen dat er nog mensen zijn die hun fietszadel kopen zonder rekening te houden met deze hoogstpersoonlijke maat.
De zadelmodellen van SQ lab zijn er daarom in diverse breedtematen. Op deze manier wordt gewaarborgd dat uw zitbotjes volledig op het zadel rusten. Alleen zo kunnen het kwetsbare kruisgebied van de man en de dieper gelegen schaambeenboog van de vrouw ontlast worden.
Klik hier voor het filmpje.

Weten welke maat u nodig heeft? SQ lab heeft een handig setje gemaakt om dat eenvoudig thuis te kunnen meten.

Onderzoek naar speciale dameszadels
De Deutsche Sporthochschule in Keulen heeft onderzoek gedaan naar gelzadels en zadels met een opening met behulp van drukmetingen bij vrouwen in verschillende zitposities. Geen van de geteste zadels leverde voldoende ontlasting op in de kritische zone tussen schaambeenboog en zadelneus. Deze conclusies komen overeen met de resultaten van de eigen onderzoeken in het SQ-laboratorium. Het systeem met verschillende zadelbreedtes gecombineerd met de lager liggende zadelneus van het getrapte SQlab-zadel is niet alleen de beste keuze voor mannen, maar ontlast ook de typische drukplekken bij vrouwen. Speciale zadels voor dames vanwege de uiteenlopende geometrie en zitpositie van mannen en vrouwen zijn dus niet langer noodzakelijk bij het SQ-lab zadel.

Getrapt Zadel
Sq lab heeft naast het zadelbreedtesysteem ook het getrapte zadel ontwikkeld. De lager gelegen zadelneus ontlast de gevoelige plekken van zowel mannen als vrouwen. De lager gelegen zadelneus biedt in combinatie met de kleine inkeping in het midden van het zadel vooral mannen meer ruimte voor de gevoelige plekken.De verschillende breedtematen zijn toegesneden op de anatomische verschillen. SQlab komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen. 
De zadels wijken best wel af van de oudere en reguliere zadels. De meesten rijden zo weg op het zadel, maar mocht dat niet zo zijn, neem dan enige gewenningstijd. Eenmaal geland en gewend is het zitcomfort echt eerste klas.

SQ lab Ergolux-Concept
Als vervolg op het getrapte zadel heeft SQlab zadels met twee niveaus ontwikkeld: de modellen die voorzien zijn van de Ergolux-technologie. Deze zadels bieden nog meer comfort bij een sportieve tot gemiddelde houding. Deze zijn vooral geschikt voor hen die ook echt een iets sportievere houding kunnen aannemen. Ook bij de wisselende houdingen tijdens het klimmen komt de variatie goed van pas. Het dubbele niveau van de Ergolux biedt meer comfort en een nog betere verdeling van de druk bij gemiddelde tot sportieve houdingen op trekkingfietsen:
1) Perfecte Houding - De verhoogde achterzijde zorgt voor meer stabiliteit van de zitbotten en zorgt voor een effciëntere krachtoverdracht. Makkelijker gezegd: geen onnodig geschuif op het zadel.
2) Comfortabele zitpositie - Van de punt van het zadel loopt de ERGOLUX in een golfbeweging op naar de achterzijde van het zadel. Deze vorm past perfect bij de vorm van het zitvlak. Daarbij is het zadel vergroot en minder puntig, waardoor de drukverdeling nog beter is en dus zorgt voor ongekend comfort.
3) Dieperliggende zadelneus - De qua niveau dieperliggende zadelneus drukt overeenkomstig minder sterk op de gevoelige delen. Bij zowel mannen als vrouwen zorgt dit voor meer comfort.

SQ lab active-zadeltechnologie (het beweeglijke zadel)
De constructie van het zadel maakt horizontale bewegingen van het bekken mogelijk. Zo wordt de kantelbeweging van het bekken gewaarborgd.  Door deze technologie kan het bekken tot 7 graden meebewegen, dat is gelijkwaardig aan de beweging bij het lopen, waar u ahw ook van links naar rechts beweegt. Omdat het bekken kan meebewegen wordt de kans op klachten in onderrug, bekken en heupen geminimaliseerd. Het zadel biedt bewegingsruimte in het horizontale vlak. De tussenwervelschijven worden daardoor minder belast tijdens de kanteling en de druk bij de randen wordt gereduceerd. Zo wordt u minder snel moe en kan de kans op klachten in de onderrug verkleind worden. Indien het lengteverschil tussen uw benen niet heel extreem is, wordt zo ook het lengteverschil van uw benen gecompenseerd.
De zijdelingse beweging kan via de comfortsticks op het gewicht worden ingesteld. Bekijk ook het filmpje over de Active zadeltechnologie.

Als beste getest in het Duitse fietstijdschrift Aktiv Radfahren
Al jaren wordt dit zadel als beste getest. Zo ook in 2020, de volgende conclusie stond hierbij:
Once you get used to the stepped shape, the 602 with its firm padding and Active system provides the very best seating comfort. Loads the sit bones, relieves the perineum like no other.

De SQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking versus de 602 M-D Line Active Trekking
Deze twee zadels liggen dicht bij elkaar in de buurt. Beide zijn in elk geval geschikt voor de trekkingfiets.
Het M-D Line zadel is bedoeld voor de gemiddelde vakantiefietser welke korte tot middellange afstanden fietst. Ook zeker voor hen met een E-bike. De belangrijkste reden om voor het zadel uit de M-D Line te kiezen, is omdat dit zadel de drukgevoelige delen maximaal ontziet. Qua houding is het M-D Line zadel geschikt voor een relatief rechte tot een gematigd sportieve (= licht naar voren gebogen) houding.

Zit u iets meer voorover gebogen, iets sportiever dus, of bent u ook vaak aan het klimmen of wilt u nog meer kunnen variëren bij het fietsen van echt lange afstanden? Dan komt u bij de 602 Ergolux Active uit. Deze biedt bij langere afstanden een nog beter zitcomfort. De Ergolux Active heeft ook nog het superieure Ergolux-concept. Wat hem tegelijk ietsje duurder maakt.

Een fietszadel kopen
Bijna niets is zo persoonlijk als een zadel kopen. We hebben hiervoor één en ander voor u op een rij gezet. Klik HIER

Op een rij:
Gewicht: ca. 440 gram  (14cm)
Lengte: 280 mm
Hardheid in SQ-score: 45
Drukvermindering in gevoelige delen: 65%
Materiaal rails: CrMo Staal
Zadeldek: C84 waterafstotend: slijtvast, licht, huidvriendelijk en ademend kunstvezeldek
Materiaal padding: Trekking Foam
• Demping: 2/4 Sticks (eventueel verwijderbaar)
• Geschikt tot een gewicht van 130 kg.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 702540
EAN / ISBN 4062695001348

Reviews 1

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewSQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!