Overnachten

In de meeste fietsgidsen en in onze route-app zijn veel overnachtingsadressen terug te vinden. Zowel campings als iets met een dak boven het hoofd. We hebben hier onder een kort overzicht gemaakt van mogelijkheden waarvan u het bestaan wellicht nog niet wist.
Ook is het uiteraard mogelijk om met bijvoorbeeld Fietsrelax eens op vakantie te gaan zonder gedoe. U fietst, de rest is geregeld.

 

Fietsweb

Bijna in alle fietsgidsen behorend bij het Fietsweb staat een lijst met overnachtingsmogelijkheden. Zowel voor campings als voor pensions/hotelletjes.

 

Nederland: Vrienden op de Fiets

Het meest geliefd is overnachten bij Vrienden op de Fiets. Particuliere adressen met liefde voor de actieve fietser/wandelaar. Inmiddels bijna 4000 adressen. Zie www.vriendenopdefiets.nl.

 

Nederland: Fietsers Welkom

Wat maakt een fietstocht leuk? Natuurlijk, het afstappen! Met meer dan 1000 Fietsers Welkom! bedrijven in Nederland is er altijd wel een goed adres in de buurt. Zie https://www.allefietserswelkom.nl

 

Duitsland: Bett und Bike + Zimmer Frei

De Duitse versie van onze “Fietsers Welkom'' (zie boven) is Bett und Bike, zie hiervoor https://www.bettundbike.de/.

Verder zijn er oneindig veel Zimmer Frei-adressen in Duitsland. Meestal niet zo duur en vaak zeer gastvrij. Zie
https://www.zimmerfrei.nl.

 

Couch Surfing

Couch Surfing is het grootste internationale, op internet gebaseerde gastvrijheidsnetwerk. Zie hiervoor https://www.couchsurfing.org/.

 

Kamperen

Uiteraard mogen we het kamperen niet vergeten. De info is schier oneindig. Een mooi startpunt is uiteraard de https://camping.startpagina.nl.

In Nederland kamperen we het liefst klein, vriendelijk en aangenaam. Denk hierbij aan:
www.natuurkampeerterreinen.nl
www.inhetgroen.nl (voorheen Vekabo)
https://svr.nl/

 

Fietsarrangementen met bagagevervoer

Fietsrelax.nl is het huismerk van ons, al meer dan 35 jaar hét reisbureau voor individuele fietsvakanties, want onze medewerkers hebben alles voor je geregeld.


De routes van onze fietsvakanties zijn zorgvuldig voor je uitgestippeld en volgen rustige binnenwegen of waar mogelijk fietspaden. De overnachtingen in de hotels zijn geboekt en voor de kampeerders staat op de camping een ingerichte tent te wachten. Het vervoer van je bagage naar een volgende plek wordt verzorgd terwijl jij lekker op het zadel zit.


Fietsrelax.nl organiseert zowel hotel- als kampeerfietsvakanties; relaxte en sportieve uitdagingen, waarbij je onderweg volop geniet van de prachtige natuur en de interessantste en leukste bezienswaardigheden van een streek. Het zijn tevens onbezorgde vakanties.