Klein geluk: zo eenvoudig kan het zijn

Wellicht het mooiste aan fietsvakantie houden is dat je niets moet, niets zoeken, niets najagen. Alles komt vanzelf op je af, vanzelf naar je toe. En dan met name de kleine dingen, waar we normaal geen ruimte voor hebben. Is het dan zo eenvoudig? Ja, het is zo eenvoudig. Juist het kleine geluk blijft vaak bij, is hetgeen we met een glimlach aan terug denken. Hieronder al het moois waar je zomaar ineens een moment van geluk kan ervaren. Heeft u ook zo’n moment? We zetten hem er graag bij.

 

Michelinmaaltijd - Mieke

De simpelheid van het bewegen laat me altijd zeer goed voelen. Lekker alles met je eigen lijf doen. En dan steeds weer wat anders zien, steeds weer een ander uitzicht. Elke dag ervaar ik als een aparte vakantie op zich. Steeds weer naar een volgend gebied, totaal niet wetend wat er komen gaat. Heerlijk.

Onderweg zelf een bakkie maken op de meest mooie plekken en ’s avonds een Michelinmaaltijd lekker voor je tent. Meer is er echt niet nodig om me goed te voelen.

Fietsliefde - Co & Linda

En toen waren wij er.... onze eerste grote fietstocht in 2014; de groene weg naar de middellandse zee!

Na een aantal fietsvakanties in eigen land, was dit voor ons een grote uitdaging en zouden we dit wel kunnen en halen?
Wat een ervaring om dit op eigen kracht te ondernemen en vanaf dat moment zijn wij "besmet" met het fietsvirus en zullen er nog veel mooie reizen volgen, maar de herinneringen aan deze eerste fietstocht hebben een heel speciaal plekje in ons hart.

 

 

4 kinderen - Michiel

De benen even rust en met wat lekkers bepalen hoe verder te gaan. Als beloning bovendien een schitterend uitzicht op een beekdal waarin het water terug wordt gevoerd naar waar we vandaag vandaan fietsten. Wat is Nederland mooi. En wat is dit samenzijn toch prettig intenser dan thuis tussen de beeldschermen. Samenzijn.

Waslijn

Alles gebeurt thuis “tussendoor”. Nog even snel dit, nog even snel dat, even snel een wasje erin gooien. En dan dit. Tijd lijkt even niet te spelen, de zon schijnt, we voelen de wind wat ineens een behoorlijk geschenk lijkt. De was die iets te nat is ingepakt krijgt kans wat droger te worden. Het belooft een perfecte dag te worden.

 

 

Vlinder - Paul & Emma

Op het prachtige Corsica stonden we oog in oog met deze Aardbeiboomvlinder. Daar stapten we natuurlijk wel even voor af.. Gelukkig was daar alle tijd voor om dit exemplaar op de foto te zetten.

Bordjes Schotland

Na de mooie uitzichten van de Highlands weer wat meer in de bewoonde wereld. Daar ineens dit bordje. Zo zag het hier waarschijnlijk een jaar of 40 geleden ook uit. En dan die namen….hoe spreken ze dat hier uit. Toch al geen touw aan vast te knopen. En zie ik daar niet ook een whisky tussen staan?

 

 

Overweldigend Ierland - Helma

Dit was in 2013 tijdens een rondje Ierland. Het was ergens in het noord-westen van Ierland en rond het moment dat ik deze foto van Ruud nam moest ik huilen. Het was zo mooi, zo overweldigend qua natuur en er waren geen auto's die afleiden. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan dit moment terugdenk.

Kersen in Albanië - Ruud

In 2019 fietste ik samen met mijn dochter o.a. door Albanië (via Turkije naar Georgië). Een prachtig land om te fietsen! We zaten langs de kant wat te drinken toen er een paar kinderen langskwamen. Eerst schoorvoetend, maar iets later met handenvol kersen voor ons. Gelukkig had ik wat potloden (met tulpen uit Holland) bij me en kon die uitdelen. Ze waren erg geïnteresseerd in de route en de routekaart. Dat is dan wel weer het voordeel van een papieren kaart in plaats van een GPS-navigatie!

 

 

Ontlading na inspanning - Ruud

Andalusië 2015, dag 6. Alweer uren hadden zwager Eric en ik in de hitte gebuffeld. Behoorlijk versleten zochten we tijdens een afdaling op een onverharde weg vol kuilen, stof en stenen een gelegenheid om even te kunnen rusten. Het werd een blok beton waarop ik rug, armen, benen en nek even heerlijk kon stretchen. Dat gevoel, die ontlading na inspanning, die tinteling, dat bruisen van energiestromen. Zo onbeschrijfelijk lekker en verdiend.

Streekproducten - Marijke

De typische producten uit een streek, in dit geval in Oostenrijk, dat is dubbelop genieten tijdens onze fietsvakantie. Vooral die Latella, wat lekker is dat. Dat koop ik thuis niet bij de Appie.