SQ lab 602 M-D Line Active Trekking

SQ lab 602 M-D Line Active Trekking

Vanaf € 89,95

Productomschrijving

Video Product

Video Product

Productomschrijving

SQ lab 602 M-D Line Active Trekking

SQlab behoeft volgens ons geen nadere introductie. Het merk komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen.

Over de M-D Line
De M-D zadellijn werd ontwikkeld om de drukgevoelige delen maximaal te ontzien. Een verdeling van de druk vanuit medisch oogpunt. M-D staat voor ‘Maximale Dip’. Deze maximale uitsparing verdeelt, in combinatie met de inmiddels klassieke hoge, getrapte vorm, het lichaamsgewicht over de zitbotjes. De drukvermindering op de gevoelige delen is wel 80% en normaal gesproken toereikend bij ouderdomskwalen als een vergrote prostaat. Raadpleeg wel voor de zekerheid je huisarts als je hier last van hebt.

De SQlab M-D line de eerste keus voor mannen die op zoek zijn naar een zadel dat de probleemzones als perineum en prostaat optimaal ontziet en vrouwen die het schaambeen en stuitje zo min mogelijk willen belasten.

Geschikt voor trekkingfietsen met gematigd sportieve (licht voorovergebogen) tot relatief rechte zitpositie.

Breedtematen / Afstand zitbotjes
SQ lab was in 2002 de eerste die met een meetsysteem op de markt kwam om de afstand tussen de zitbotjes te meten. Dit concept hebben ze verder uitgewerkt. Het is nauwelijks nog voor te stellen dat er nog mensen zijn die hun fietszadel kopen zonder rekening te houden met deze hoogstpersoonlijke maat.
Bijna alle zadelmodellen van SQlab zijn er daarom in diverse breedtematen. Op deze manier wordt gewaarborgd dat uw zitbotjes volledig op het zadel rusten. Alleen zo kunnen het kwetsbare kruisgebied van de man en de dieper gelegen schaambeenboog van de vrouw ontlast worden.
Klik hier voor het filmpje.

Weten welke maat u nodig heeft? SQ lab heeft een handig setje gemaakt om dat eenvoudig thuis te kunnen meten.

Onderzoek naar speciale dameszadels
De Deutsche Sporthochschule in Keulen heeft onderzoek gedaan naar gelzadels en zadels met een opening met behulp van drukmetingen bij vrouwen in verschillende zitposities. Geen van de geteste zadels leverde voldoende ontlasting op in de kritische zone tussen schaambeenboog en zadelneus. Deze conclusies komen overeen met de resultaten van de eigen onderzoeken in het SQ-laboratorium. Het systeem met verschillende zadelbreedtes gecombineerd met de lager liggende zadelneus van het getrapte SQ lab-zadel is niet alleen de beste keuze voor mannen, maar ontlast ook de typische drukplekken bij vrouwen. Speciale zadels voor dames vanwege de uiteenlopende geometrie en zitpositie van mannen en vrouwen zijn dus niet langer noodzakelijk bij een SQ-lab zadel.

Getrapt Zadel
Sq lab heeft naast het zadelbreedtesysteem ook het getrapte zadel ontwikkeld. De lager gelegen zadelneus ontlast de gevoelige plekken van zowel mannen als vrouwen. De lager gelegen zadelneus biedt in combinatie met de kleine inkeping in het midden van het zadel vooral mannen meer ruimte voor de gevoelige plekken. De verschillende breedtematen zijn toegesneden op de anatomische verschillen.

SQ lab Active-zadeltechnologie (het beweeglijke zadel)
De constructie van het zadel maakt horizontale bewegingen van het bekken mogelijk. Zo wordt de kantelbeweging van het bekken gewaarborgd, net als wanneer we lopen. Omdat het bekken kan meebewegen wordt de kans op klachten in onderrug, bekken en heupen geminimaliseerd. Het zadel biedt bewegingsruimte in het horizontale vlak. De tussenwervelschijven worden daardoor minder belast tijdens de kanteling en de druk bij de randen wordt gereduceerd. Zo wordt u minder snel moe en kan de kans op klachten in de onderrug verkleind worden.

Indien het lengteverschil tussen uw benen niet heel extreem is, wordt zo ook het lengteverschil van uw benen gecompenseerd.

De SQ lab 602 Ergolux Active 2.0 Trekking versus de 602 M-D Line Active Trekking
Deze twee zadels liggen dicht bij elkaar in de buurt. Beide zijn in elk geval geschikt voor de trekkingfiets.
Het M-D Line zadel is bedoeld voor de gemiddelde vakantiefietser welke korte tot middellange afstanden fietst. Ook zeker voor hen met een E-bike. De belangrijkste reden om voor het zadel uit de M-D Line te kiezen, is omdat dit zadel de drukgevoelige delen maximaal ontziet. Qua houding is het M-D Line zadel geschikt voor een relatief rechte tot een gematigd sportieve (= licht naar voren gebogen) houding.

Zit u iets meer voorover gebogen, iets sportiever dus, of bent u ook vaak aan het klimmen of wilt u nog meer kunnen variëren bij het fietsen van echt lange afstanden? Dan komt u bij de 602 Ergolux Active uit. Deze biedt bij langere afstanden een nog beter zitcomfort. De Ergolux Active heeft ook nog het superieure Ergolux-concept. Wat hem tegelijk ietsje duurder maakt.

Een fietszadel kopen
Bijna niets is zo persoonlijk als een zadel kopen. We hebben hiervoor één en ander voor u op een rij gezet. Klik HIER

Gegevens:
• Gewicht: ca. 470/475/480/490 gram (14/15/16/17cm)
• Lengte: 288 mm
• Materiaal rails: CrMo Staal
Drukvermindering in gevoelige delen: 80%
• Hardheid in SQ-score: 45
• Demping: in te stellen d.m.v. 2 Comfort Sticks
• Geschikt tot een gewicht van 150 kg.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 703842
EAN / ISBN 4062695000259

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewSQ lab 602 M-D Line Active Trekking
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!