Hanzefietsroute Zaltbommel-Lübeck

Hanzefietsroute Deel 1 Z-L

€ 21,50
Leverbaar

Verzending binnen 3-4 werkdagen

Ea falli mucius conclusionemque eum, et iudico omittam periculis has. Idque atqui convenire quo et, vel justo civibus explicari no.
  • Lang leve de specialist

    Alles wat wij doen en verkopen is fietsvakantie-gerelateerd.

  • Fietsen maakt het hoofd leeg en het hart open

    Even niet presteren. Beginnen, en de rest komt vanzelf op je af.

  • Eenvoudig gelukkig is gelukkig eenvoudig

    Misschien wel de grootste rijkdom van een fietsvakantie.

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Hanzefietsroute – Totaal ruim 3000 km - Michael Wannet
Deel 1 - Druk 2020

Deel 1: Hanzefietsroute - van Zaltbommel naar Lübeck, 1000 km

Deel 2: Hanzefietsroute - van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn), 1000 km
Deel 3: Hanzefietsroute - van Brandenburg naar Zaltbommel, 1100 km
 
De Hanzesteden fietsroute
De Hanzefietsroute koppelt een groot aantal Hanzesteden in Nederland en Duitsland aan elkaar. De route tussen de steden voert over het algemeen over zeer rustige wegen en paden en door een gevarieerd aantal interessante natuurgebieden en landschappen. De gehele fietsroute bestaat uit drie delen. Het eerste deel begint in Zaltbommel, eindigt in Lübeck en is ruim 1000 km lang. Het volgende deel begint in Lübeck, eindigt in Brandenburg en is eveneens zo'n 1000 km lang en het derde deel voert van Brandenburg naar Zaltbommel en is 1100 km lang.

In de vroege middeleeuwen was bijna alles wat geproduceerd werd voor de lokale markt bestemd. Door verbeterde landbouwmethoden steeg de opbrengst en werd het overschot aangeboden op de regionale markten. Rondom deze markten begonnen de steden te groeien en hierin concentreerden zich allerlei vormen van nijverheid. Na verloop van tijd ontwikkelde zich de internationale handel en hieruit is het Hanzeverbond ontstaan. De Hanze was een middeleeuws verbond van kooplieden dat een zeer groot handelsmonopolie wist te creëren. Tijdens de bloeiperiode van de Hanze kwam o.a. de architectuur in een aantal steden tot hoge ontwikkeling. Tot op de dag van vandaag proef je in het oude centrum van veel Hanzesteden nog de middeleeuwse sfeer van toen.
Ondanks dat de Hanzesteden de leidraad vormen in deze route is het toch vooral op de eerste plaats een landschapsroute geworden die een groot aantal fraaie natuurgebieden aan doet.
Downloaden voor Apple: Klik HIER        
Downloaden voor Android: Klik HIER

Beschrijving deel 1: Hanzefietsroute  - van Zaltbommel naar Lübeck (1000 km)
Het eerste deel doet een aantal Hanzesteden aan in Nederland en het noorden van Duitsland. In de meeste van deze steden zijn veel middeleeuwse bouwwerken bewaard gebleven. De route tussen de steden voert over zeer rustige wegen en paden en door verschillende interessante natuurgebieden en wisselend landschap. Zo gaat het Nederlandse gedeelte door het rivierenlandschap van Waal en IJssel, dwars door de Weerribben en het open weidegebied in Friesland, over de Drentse Hondsrug en door het parkachtige Westerwolde. In Duitsland loopt de route door het natuurpark Wildeshauser Geest met daarin het Urwald Baumweg, door het Altes Land langs de Elbe, over de Lüneburger Heide, door het natuurpark Lauenburgische Seen en langs de fraaie rivier de Wakenitz.
In de gids is opgenomen een alternatief 'Dwars door Drenthe' en een aanrijroute vanuit Assen.

Er wordt zoveel mogelijk gefietst over vrijliggende fietspaden, halfverharde land- en boswegen en rustige secundaire wegen. Omdat de route in Duitsland over enkele stukjes zand- en grindwegen gaat, is het raadzaam wat bredere banden te hebben met een goed profiel. Met uitzondering van enkele Hanzesteden worden grote steden, drukke wegen en industriële gebieden vermeden. De route loopt geheel door vlak gebied met uitzondering van een enkele heuvel op de Lüneburger Heide. De fietsroute is hierdoor geschikt voor iedereen, want nergens komt hij boven de 150 meter uit.

De fietsgids
In principe kan de Hanzeroute gefietst worden door alleen gebruik te maken van de gidsen. De gedetailleerde routebeschrijving en de erbij behorende kaarten zijn meer dan voldoende. De kaarten zijn weliswaar eenvoudig, maar alle voor fietsers belangrijke informatie is erop ingetekend. De schaal van de kaarten bedraagt 1:150.000. De bovenkant wijst altijd naar het noorden en de routebeschrijving loopt nagenoeg altijd synchroon met de erbij behorende kaart. 
Campings en andere overnachtingsmogelijkheden onderweg zijn opgenomen in de fietsgids. 

 

Zwaarte van de route en hoogteprofiel
In Duitsland gaat de fietsroute o.a. door het natuurpark Wildeshauser Geest met daarin het Urwald Baumweg, door het Altes Land langs de Elbe, over de noordelijke Lüneburger Heide, door het natuurpark Lauenburgische Seen en langs de fraaie rivier de Wakenitz naar hartje Lübeck.
De in deze fietsgids beschreven route is met iedere fiets die over 5 of meer versnellingen beschikt goed te doen. De route loopt nagenoeg geheel door vlak gebied met uitzondering van een enkel heuveltje op de Lüneburger Heide. De fietsroute is hierdoor geschikt voor iedereen, want nergens komt het boven de 150 meter uit.
Wilt u het hele hoogteprofiel zien, klik dan de route aan op de aanklikbare kaart van Het Fietsweb. Onderaan vindt u een prachtig hoogteprofiel, waarbij u precies kunt zien waar u op de route bent en hoe zwaar of makkelijk dat stuk is.

Hanze Fietsroute deel 1 staat ook in onze Lange Afstand Route-App
Deze route is tegenwoordig ook in onze Lange Afstand Route App verkrijgbaar. Heel prettig en praktisch naast uw fietsgids. Bekijk promo-filmpje.

 

Begeleidingskaarten bij deze fietsgids
Als begeleidingskaarten, naast de gids, volstaan Michelin 541 en 543.
Wilt u echt fietskaarten naast de gids dan neemt u ADFC-Radtourenkarte nr. 5, 6 en 7.

 

 

Aansluitingen andere fietsroutes
Wij zouden in eerste instantie willen zeggen, vooral lekker doorfietsen met Hanzestedenroute deel 2. Maar er zijn wat andere mogelijkheden ook. Zo kruist u vlak voor Lübeck de Elbe Radweg. U zou ook naar Denemarken kunnen met Ostseeküsten Radweg 1. Vanaf Lübeck is het ook niet al te ver meer naar Rostock waar u met de boot naar Denemarken kan. Of, ook heel leuk, in Rostock de route Berlin-Kopenhagen oppakken om naar Berlijn te fietsen.

GPS-tracks
GPS-track / Wijzigingen

 

Vervoer
Rechtstreeks naar Berlijn met de InterCity.
De dynamische Duitse hoofdstad is vanuit Amsterdam Centraal dagelijks vijf keer rechtstreeks bereikbaar per InterCity.  Ook gaat er een nachttrein naar Berlijn.
Deze stopt ook in onder meer Hilversum, Amersfoort, Deventer en Hengelo. Daarnaast is fietsvervoer mogelijk (reserveren verplicht). Voor meer info en reserveren www.fiets-mee.nl.

Reisverslagen
Artikel in tijdschrift "Op Weg"
Reisverslag 1
Reisverslag 2

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 382180
EAN / ISBN 9789077056417
Taal Nederlands
Schrijver Michael Wannet
Jaar van uitgave 2020

Reviews 5

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewHanzefietsroute Deel 1 Z-L
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!