Fietsgids Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug (Fietsroute Rond Oud Holland - deel 3)

Fietsgids Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug (Fietsroute Rond Oud Holland - deel 3)

€ 10,00
Op voorraad

Voor 15:30 besteld, zelfde werkdag verzonden.

Mel iusto quaeque accommodare cu, mea mutat postea instructior ut. Eum ut nihil salutandi laboramus, at per voluptua expetenda interpretaris.
  • Lang leve de specialist

    Alles wat wij doen en verkopen is fietsvakantie-gerelateerd.

  • Fietsen maakt het hoofd leeg en het hart open

    Even niet presteren. Beginnen, en de rest komt vanzelf op je af.

  • Eenvoudig gelukkig is gelukkig eenvoudig

    Misschien wel de grootste rijkdom van een fietsvakantie.

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug

Deel 3: Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug
Voor ieder die wil genieten van de talloze fietspaadjes door de bos en heidegebieden van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook voor wie alle andere paadjes langs de Vecht en door de plassen van de Vechtstreek wil ontdekken tussen het Muiderslot en Utrecht. Tussen Utrecht en Rhenen vindt men de talloze kastelen in de Kromme Rijnstreek en langs de Rijn. En na Rhenen kan men door de Gelderse Vallei naar Amersfoort en langs de Eem naar Spakenburg. In deze gids niet alleen de fietsenmakers, maar ook alle overnachtingsadressen en de pannenkoekenrestaurants.

Over de route
De provincies van Holland, Utrecht, Gelderland en Brabant zijn rijk aan historie en bieden de kenmerkende landschappen waar Nederland zo beroemd om is. Dromerige dijkjes met molens, bloeiende bollenvelden, fietspaadjes door de uitgestrekte plassen, met bruggetjes en pontjes, oude binnensteden en dorpskernen met trotse stadhuizen, de marktpleinen met hun Waag, de versierde gevels van rijke koopmanshuizen en natuurlijk de weelderige buitenplaatsen langs de riviertjes. En dan heb je nog de duinen, de Hollandse heuvels met daarachter de zee en de vele strandtenten. Je hebt de bloeiende heidevelden in het Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug. Vergeet daar niet de eeuwenoude kastelen waar de edelen woonden en even zelfs de Duitse Keizer, maar dat was meer een gevangene.

Ook al wonen in de Randstad de meeste mensen, toch valt hier omheen nog zoveel te ontdekken en te genieten, dat er nog honderden kilometers aan routes te vinden zijn door ongekende landschappen. Maar vooral net buiten de Randstad valt een zee van ruimte te beleven. In het afgelopen jaar hebben we alles in Holland en Utrecht afgefietst en in kaart gebracht. Aanvankelijk leidde dat tot zeven losse gidsen maar we hebben dit nu samengebracht in vier overzichtelijke delen. Ieder deel is voorzien van aansluitende kaartbladen op een goede schaal voor fietsers. Voor alle steden en stadjes zijn detailkaarten opgenomen zodat je altijd de weg kunt vinden.

De geselecteerde routes maken vooral gebruik van de LF-routes en de mooiste routes tussen de knooppunten. Soms zijn er ook kleine stukjes eigen route aan toegevoegd als we dat op basis van onze ervaring een goede aanvulling vonden. Op alle kaarten staan de knooppunten vermeld als ook symbolen voor fietsenmakers, horeca en campings. Ook hebben we zoveel mogelijk de boerderijwinkels langs de routes opgenomen, zodat je ook met een volle fietstas terug kan keren. In het tekstgedeelte vindt men de verhalen over wat er te zien valt, de geschiedenis met foto’s van nu en van honderd jaar geleden. Achterin vindt men een volledige lijst van fietsenmakers, maar ook een lijst met boerderijwinkels met wat u daar kunt kopen.


Uitgeverij: Benjaminse Uitgeverij
Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2021
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 62
Aantal detailkaarten: 14, schaal 1:80.000
Aantal stadskaarten: 8, schaal varieert

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnr: 703965

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewFietsgids Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug (Fietsroute Rond Oud Holland - deel 3)
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)